Welke Office versie gebruiken?

Office365

Office 216 of Office 365?

Microsoft verkoopt op dit moment een 2-tal soorten Office pakketten (nog even afgezien van wat de inhoud is).

  • Office 2016
  • Office 365

Waarbij de prijs van Office 2016 best wel stevig is.
Echter als je uitgaat dat je pc een jaar of 6 mee gaat, dan zijn de kosten per jaar ongeveer gelijk.

 

Home en Premium

Stel dat je inderdaad 6 jaar met je pc wilt doen.  Wat doe je dan?
Een home/Pro versie kopen? Of een Home/Pro versie huren?

Mijn gedachte gaan in eerste instantie uit van, koop maar, dan heb je dat, en niemand kan het je afnemen.

Echter als je pc het na 3 jaar begeeft, en je kan je licentie niet meenemen naar de nieuwe pc, omdat je een OEM licentie hebt gekocht in plaats van een volledige versie?

Wat doe je dan? Toch maar weer nieuw OEM (Orignial Equipment Manufacturer) versie kopen? Of proberen die versie op de nieuwe pc te krijgen? Dat mag niet. Ik propageer dat ook niet, maar goed, dat is je eigen keuze.

 

Dan toch maar huren? En wat als de huurprijs in eens zo danig omhoog gaat dat je het niet kan betalen? Of je inkomen kukelt naar beneden?

Dat was voor mij altijd reden om toch maar te kopen.
Echter als je weet dat Microsoft eigenlijk het liefst alles in de cloud heeft? En je liever een office versie verhuurt dan verkoopt? Sterker nog, ik verwacht dat Microsoft zelfs Windows een keer gaat verhuren. Dat concept daarvan gaat al terug tot de periode Windows 95/98. Dat is toen in de ijskast beland, omdat niemand het zag zitten.

Echter is de wind danig gedraaid, door de smartphone, Google, en uiteraard ook Microsofts eigen OneDrive, dat best veel mensen een paar euro per maand neer willen tellen om het pakket te mogen gebruiken.

 

Bleeping Computer over Office 2016 en Office365

Nu ik een stukje heb gelezen bij Bleepingcomputer over het feit dat Microsoft iedere gebruiker wilt dwingen om over te stappen op de gehuurde software van Office365, vind ik huren vanaf nu ook nog niet zo dom. Je zult maar niet wetende zijn nu nog software kopen, om dadelijk het zelfde te gaan huren.
Of gewoon blijven gebruiken wat je hebt. En dan maar geen OneDrive of Sharepoint Online.
Die keus heb je nog steeds.

 

Hier staat het artikeltje van BleepingCcmputer: https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-removing-standalone-office-features-to-force-users-towards-office-365/