Witte pagina na verhuizing WordPress site

Het is mij al een paar keer overkomen sinds WordPress 4.x, dat ik een witte pagina krijg, als ik de website verhuis van de ene naar de andere server. Soms krijg ik ook al een witte pagina bij het benaderen van de admin pagina. De verhuizing kan komen  omdat ik op een eigen domein een website voor een klant bouw en deze later omzet naar de hosting van klant zelf. Of dat ik de site verhuis van het ene hosting bedrijf naar het andere hosting bedrijf.

Als ik de broncode opvraag is die ook gewoon leeg, of bevat gewone code om alsnog de site te kunnen tonen. Echter je ziet niks.
Op de een of andere manier is meestal een of meer plug-ins de veroorzaker.

Oplossing

Verwijder even all plugins via de FTP (File Transfer Protocol). En start WordPress. Normaal gesproken werkt dit. Werkt het nog niet, dan is het verstandig om wellicht meteen de thema’s te verwijderen.

Op het moment dat de site wel weer zichtbaar is, kun je een voor een de plugins en/of thema’s weer terugzetten via FTP. Hoogst waarschijnlijk werkt het dan, en hoef je alleen nog de plugins te activeren. Datzelfde geld ook voor de  Thema’s. Alhoewel er thema’s zijn waarbij je ongeveer alles over komt aan het typen.